Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Nyeritakake Isine Geguritan Nganggo Wujud Paragraf-paragraf Diarani


Nyeritakake Isine Geguritan Nganggo Wujud Paragraf-paragraf Diarani

Geguritan kang isine rong larik di diarani

1. Geguritan kang isine rong larik di diarani


Jawaban:

Puisi lawas umume anonim utawa ora dingerteni dening pujangga. Puisi lawas nduweni ciri khas sing ana ing sawetara kriteria, kayata jumlah larik saben stanza, jumlah tembung saben baris, rima utawa mirip swara, lan irama.

Penjelasan:

maaf kalau salah


2. nyeritakake isine teks deskripsi nganggo​


Jawaban:

nggango isi pokok sing ono ing teks deskripsi mau, lan kalimat kalimat sing penting.

Penjelasan:

y


3. nyeritakake isi pacelathon nganggo boso ne dewe diarani​


Jawaban:

ceritakan isi cerita/teks tersebut menggunakan bahasamu sendiri

Penjelasan:

semoga membantu


4. geguritan Kang isine Rong larik diarani ​


Jawaban:

itu bahasa apa coba

trus apa yang harus di kerjaiinnya

Penjelasan:

tolong yang jelas soal/pertanyaannya


5. Nyritaake isine geguritan nganggo wujud paragraf-paragraf diarani​


Jawaban:

parafrase

Semoga membantu


6. Geguritan kang diwiwiti nganggo tembung"sun gegurit" diarani geguritan


Jawaban:

kalebu tembang utawi lelagon

Penjelasan:


7. cerita kang isine nyeritakake keahlawanan diarani


cerita pahlawan
mugi mugi wonten manfaat e


8. Nyurasa isine geguritan diarani


Geguritan yaiku salah sawijining wujud sastra jawa modern. Geguritan iku meh pada karo tembang, nanging, tembang luwih kaiket dening paugera-paugeran. Geguritan isine ngemot makna ing saben gatrane lan nganggo basa kan endah saengga geguritan ing wutuh duweni amanat lan makna kang bisa ditrima dening sing waca.

Geguritan adalah salah satu bentuk karya sastra jawa modern dan dalam bahasa indonesia sering kita kena dengan puisi. Geguritan mirip dengan tembang namun tembang memiliki aturan yang lebih banyak dan sangat mengikat. Geguritan memiliki makna disetiap baris dan menggunakan bahasa yang indah sehingga secara utuh geguritan memiliki amanat dan makna yang dapat diterima oleh pembaca.

Pembahasan

Gegurita iku mirip karo puisi ing basa Indonesia, geguritan uga duwe unsur intrinsik kayata tema, citraan, diksi, gaya basa lan latar. Tema iku dasar kanggo gawe geguritan, citraan iku gambaran saking penyair kang bisa dirasake nganggo pancaindera, diksi yaiku pamilihan tembung, biasane tembung kang dipilih iku luwih trep karo tema kang dipilih lan bisa arupa konotatif utawa denotatif, beda karo gaya basa, gaya basa ing basa indonesia pada karo majas kayata personifikasi, hiperbola, metafora lan sakliyane. Unsur kang trakhir yaiku latar, arupa latar papan, lahanan lan wektu ing sakjerone geguritan iku.


9. Kanggo nggampangake mangerteni isine geguritan, mula geguritan isa diowahi dadi gancaran/paragraf biasa. Owah-owahan mau diarani ….a.paraphraseb.parikanc.ngrakitd.nganggit​


Jawaban:

b. parikan

Penjelasan:

maaf klo salh..


10. Tembang diowahi dadi gancaran wujud ukara - ukara ing paragraf - paragraf,diarani?


Jawaban:

deduktif-deduktif

Penjelasan:

maaf kalo salah


11. nyeritakake isine geguritan nganggo wujud paragraf-paragraf diarani​


Jawaban:

tembang swara

Penjelasan:

maaf Kalok salah


12. Paragraf kang isine gambarake objek kantin gamblang diarani ?


paragraf deskriptif

maaf kalau salah

13. Teks kang isine nyeritakake satunggaling kedadeyan utawa prastawa diarani teks . . ​


Jawaban:

diarani teks narasi

Penjelasan:

semoga bermanfaat ^^


14. wujud gancaran utawa paragraf kanthi ancas supaya maknane geguritan luwih ceta lan gamblang owah owahan iku di arani


wujud gancarab utawa paragraf kanthi ancas supaya maknane geguritan luwih ceta lan gamblang owah owahan iku diarani guru gatra

15. geguritan Kang isine ngungkapke pengalaman diarani jenise geguritan?​


Jawaban:

Geguritan pengalaman utawa naratif


Video Terkait


Posting Komentar untuk "Nyeritakake Isine Geguritan Nganggo Wujud Paragraf-paragraf Diarani"